maandag 27 mei 2013

Oproep van Pablo De Kever !

Wist je dat Pablo zijn eigen blog heeft ? Nee ? Wel, dan weet je het nu hé ;-). Sterker nog ... hij heeft elke week een nieuwe opdracht voor jullie. Deze week wil hij graag weten welk voorwerp je zou willen zijn. 
Je moet er dan een foto van nemen en dat posten op zijn blog. Keicool ! DOEN !

woensdag 22 mei 2013

Meteoriet in Brussel

Morgen gaan we naar het Museum voor Natuurwetenschappen en wist je dat ze gisteren op het nieuws vertelden dat daar een echte meteoriet ligt die ze onlangs vonden op de Zuidpool ?? Zo cool ! Hij weegt 18 kg en is ze groot als een basketbal ! Hij zou vele miljoenen jaren oud zijn ! Fjieuw ! En wij kunnen hem morgen "in het echt" zien :-)
Op Karrewiet gisteren vertelden ze het ook al. Bovendien neemt Karrewiet je 3 dagen lang (vanaf vandaag dus tot vrijdag) naar Antarctica en leert je er alles over. Zeker kijken dus !

dinsdag 21 mei 2013

Ullysses Moore ... verslagjes

Wij hebben vorige week een eigenaardige brief gekregen van en zekere Ullysses Moore. Hij zij dat hij een geheimzinnig koffertje had gevonden en dat  we dinsdag naar de bib moesten gaan. We hebben veel raadsels moeten oplossen, maar sommigen waren heel moeilijk maar het was heel leuk. Bij elk raadsel dat we gedaan hadden kregen we van de juf een kaartje. We moesten een raadsel oplossen en daarbij hadden we een computer nodig. We hadden het gevonden op de computer en er was een opdracht die we moesten volbrengen. Op het einde moesten we samen komen. Klara zei dat je met een speciale lamp vanachter op het kaartje moest schijnen en dan kwam er een woord tevoorschijn. Met die woorden moeten we een gedicht vormen en daarna naar Klara mailen. Maar we hebben het gedicht nog niet in de klas gemaakt maar we gaan het zeker doen.
Mijn mening over het spel is top. We zijn nu een dag verder en we zijn het gedicht aan maken.
- geschreven door Kristof&Michiel


We zijn op 14.05.13 naar de bib geweest en we hebben een spel gespeeld . En je moest in de bib boeken en op de computer ook heel veel opzoeken. En dan kreeg je een kaartje .
Iedereen moest per twee werken . Maar het was super mega leuk . En wij zijn met de fiets geweest en als je met een lichtgevend stiftje op het kaartje scheen, dan kwamen er woorden tevoorschijn ! We moeten een gedicht maken met de woorden en dat moeten we het naar Ulysses Moore sturen. Ik wil het geheim van Villa Argo wel heel graag lezen ! Ik ben heel nieuwsgierig wat het gedicht is; ik zou het nu al willen lezen. Ik hoop dat we nog eens zoiets gaan doen. We hebben op 16.05.13  het gedicht gemaakt en het is super leuk. Het moest spannend en leuk zijn . Het mocht rijmen. Kaya heeft een heel lang gedicht en ik heb maar een kort. Ik wil nog veel schrijven maar we moesten het al in het net schrijven voor de bib.
- geschreven door Angelina


We gingen naar de bib want we hadden een speciale opdracht gekregen. Ulysses Moore had een mysterieuze koffer op de zolder. Ulysses moore had al een opdracht opgelost wij. Moesten de rest oplossen. We kregen voor de opdracht kaartjes. Daar moest je met een speciale pen op schijnen . Dan komt er een woord tevoorschijn. We moeten er een mysterieus gedicht mee maken. Dan moeten we het doorsturen naar Ulysses Moore en wachten op antwoord of het goed gelukt is .
- geschreven door Anouk

Het hoogste gebouw ter wereld

Toen we twee weken geleden naar Antwerpen gingen en onder de Boerentoren stonden, vroegen een paar mannen zich af wat het hoogste gebouw ter wereld was. Kyano, Kristof en Lander onderzochten dit en schreven er een verslagje over :

De Burj Khalifa is de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Hij is 828 meter hoog en staat in Dubai ! De bouw startte in 2004 en in 2010 was hij klaar.
Hij kostte 1,5 miljard dollar en ze hebben er 6 jaar aan gebouwd.
De toren heeft 162 verdiepen. De eigenaar van de reusachtige toren is Emaar Properties.
In februari 2007 overtrof de Burj Khalifa de Willis Tower, die op dat moment het grootste aantal verdiepingen ter wereld bezat. Men verwacht dat op de verdiepingen 37 tot 108, appartementen komen. Volgens de projectontwikkelaar werden alle appartementen in acht uur verkocht. Er wordt een zwembad gebouwd op de 78e verdieping. Burj Khalifa heeft een lobby op de 123e verdieping en een observatiedek op de 124e verdieping.
Het hoogste gebouw dat ooit door mensen is gebouwd, breekt vele records. Enkele daarvan zijn hieronder beschreven. Het restaurant bevindt zich op de 122e verdieping. Dat is op 422 meter hoogte !
- geschreven door Kristof, Lander en Kyano

De Boerentoren is 97 meter hoog. Hoeveel keer ongeveer kan die dan in de Burj Khalia ? Even rekenen ? Post het antwoord maar als je het weet !

Pablo de Kever in de klas

IMG_3739

Vonden jullie het ook zo tof en leerrijk deze morgen met Pablo en Evy ? Klik op de foto om alle foto's te zien !



Hieronder een verslagje van Michiel en Kristof :

Evy Raes is een fotograaf en ze komt samen met Pablo de kever .
Ze komt dinsdag naar het 5 &6 leerjaar op bezoek .
Ze gaat een workshop geven over foto’s trekken.
De workshop  duurt de hele voormiddag .
Pablo de kever is eigenlijk een taxi auto in Mexico.
Ze trekken over de hele wereld foto’s.
Ze heeft een slinger over alerlei foto’s uit Mexico.
Ik denk dat het wel leuk zal zijn.    
De juffrouw heeft de advertentie in de klasse voor leraren gezien.
En ze heeft er op meteen op gereageerd.
Ik kijk er zeker naar uit.

- geschreven doorMichiel en kristof


woensdag 15 mei 2013

Pablo de kever

We krijgen nogal wat post de laatste tijd :-) Vorige week mochten we een mysterieuze brief ontvangen van Ulysses Moore en vandaag krijgen we een briefje van een ... autootje ! Pablo heet hij en wil dinsdag met ons en met zijn vriendinnetje Evy Raes een workshop doen over fotografie. We vallen nogal met ons "gat in de boter" de laatste tijd :-). Me happy !

I am Kalam

We zijn maandag samen met het zesde leerjaar naar de cinema geweest. Daar zijn we naar de film: I am Kalam gaan kijken. We zijn er met de lijnbus naartoe gereden. Ik zat samen met Anouk, Kaya en Lisa.E gezellig in een vierkant in de bus. Er waren twee stoelen waar je kon op gaan zitten maar die naar achter reden en er waren ook twee stoelen die gewoon reden. We hadden afgesproken dat Lisa en Kaya eerst achteruit mochten rijden en als we terugreden mochten Anouk en ik achteruitrijden. Onderweg deden we met zen vieren een spelletje genaamd ‘de Oen’. We hadden eerst gebot. En Lisa.E moest de Oen zijn. Lisa.E moet dan aan iemand een vraag stellen. Je moet daar dan op antwoorden maar je mag niet antwoorden met "ja of nee", want dan moet je zelf de Oen zijn. Toen kwamen we eindelijk aan. We gingen in de bioscoopzaal binnen en we hadden gelukkig nog allemaal een goed plekje. Toen begon de film. De film gaat over een jongetje in India die niet naar school mag gaan omdat ze daar geen geld voor hebben. Hij was toen samen met zijn moeder gaan vragen waar hij mocht gaan werken. Uiteindelijk mocht hij in een klein maar gezellig restaurantje gaan werken. Maar meer ga ik nog niet verklappen. Daarvoor moet je zelf maar eens gaan kijken naar de film. Ik zal jouw een tip geven: het is een super super toffe film!!!!!!!!
- Geschreven door Maartje

maandag 13 mei 2013

Wat een moeder doet ...

Gisteren was het moederdag. Hopelijk heb je je mama wat geholpen, of een lieve knuffel gegeven, of een lekkere natte zoen op haar kaak , of zomaar eens helemaal uit jezelf gestofzuigd, of het afwasmachine leeggemaakt, of een bloemetje uit de wei geplukt, ... Want mama's doen zo verschrikkelijk veel voor ons, we kunnen niet zonder hen, zonder hen waren we totaal verloren ... 
Speciaal voor alle mama's dit filmpje


woensdag 8 mei 2013

Het geheim van Villa Argo

Vandaag kregen we een mysterieuze brief van een zekere Ulysses Moore over een al even mysterieuze koffer .... Lees maar .....


Meneer Moore had ook een paar opdrachten voor jullie. Zoek ze op in de catalogus van de bib en post de antwoorden voor volgende week dinsdag, want dan gaan we naar de bib ! Dit filmpje leert hoe je makkelijk iets kan opzoeken in de catalogus van de bib. 

Hier komen de opdrachten :
1. Hoe heet de schrijfster van de boeken van Harry Potter ?
2. Hoeveel DVD's van Ice Age hebben we in de bib ?
3. Marc de Bel is één van de bekendste jeugdschrijvers. Geef de titel van het meest recente boek (= het nieuwste boek) dat we in de bib hebben.

Veel succes ermee ! Ik kan al niet meer wachten tot het dinsdag is ! Jullie ook ?

dinsdag 7 mei 2013

Congo en Antwerpen

Gisteren was een superleuke dag in Antwerpen en in ... Congo ! Hier vind je de foto's. Maar wie schrijft een leuk verslagje ? Kruip in jullie pennen !