maandag 20 oktober 2014

Het geheim van Ulysses Moore

We zijn op donderdag 16 oktober met de fiets door het bos gereden, op weg naar de bib. Daar hebben we het mysterie van Ulysses Moore opgelost. Sommige van de opdrachten moesten we op de computer opzoeken. Maar voor andere vragen moesten we iets zoeken in de bib. Voor elke juiste opdracht kregen we een kaartje met een uiltje op. Toen we terug op school waren, hebben we de kaartjes die we verdiend hadden met de opdrachten, bekeken met een laserpen. Toen vonden we woordjes op de achterkant, waar we dan een gedichtje mee moesten proberen te maken. Niet zo makkelijk maar wel heel leuk !!!

- Geschreven door Caro.

zondag 19 oktober 2014

Halloweenidee

Hey Rakkers !

Hebben jullie al plannen voor in de vakantie ?
Als jullie vrijdagavond, 31 oktober, nog niet goed weten wat doen, dan kunnen jullie lekker gaan griezelen in Turnhout in het Stadspark ! Je kan daar op de ministoomtreintjes rijden in het donker langs een spooktreingriezeltraject ...... boehoehoe ! Dat is echt keileuk. Mij schoonpapa rijdt met één van de treintjes. Pas op voor allerlei heksen, wandelende mummies, halfrotte pompoenen, ...
-Juf Annick

vrijdag 17 oktober 2014

Tv-tip voor vanavond : "Lichtfront"

Straks om 19.00 op Canvas zenden ze "Lichtfront" uit. Op 9 plaatsen in de Westhoek worden historische momenten uit WO I gemarkeerd met grote vuurkunstwerken.
Vanuit Nieuwpoort tot in Ploegsteert zullen duizenden vrijwilligers de frontlinie met fakkels belichten.
Canvas zal hiervan een live verslag uitbrengen. Ik denk dat het wel de moeite is om te kijken.

Agenda


donderdag 16 oktober 2014

Rode Draad

Vandaag startten we met de Rode Draad. Het thema dit jaar is "Leesavatar". Wie schrijft hier een cool verslagje over ??

Verdwaald in de duinen

Jonas V schreef een verslagje over de oriëntatieloop op zeeklassen. Lees maar :-)

Alyssa, Caro, Liam, Robe en ik waren verdwaald in de duinen. We waren de weg kwijt en ik was mijn groep kwijt. Maar toen had ik een idee : we volgden het noorden naar een hoge berg. Toen zagen we de Flipper. Gelukkig zag ik mijn groep en wandelden we naar de Flipper.
Maar mijn groep stopte om de nummers te vinden maar dat wilden sommigen niet. Dus besloten we om op de berg te pauzeren. Dat vond iedereen oké. We hadden honger en dorst en waren uitgeput.
Maar we moesten alle 15 kaartjes vinden en het symbool ervan overschrijven.
Toen ontdekten we een pad en volgden dat naar de Flipper.
 - geschreven door Jonas V

woensdag 15 oktober 2014

Dag van de jeugdbeweging


Kom op vrijdag 17 oktober zeker in je uniform van je jeugdbeweging naar school!


woensdag 8 oktober 2014

Op zeeklassen

We zijn ondertussen alweer een halve week terug thuis. Enkele ijverige klasreporters kropen in hun pen en schreven een verslag over deze leuke zeeklassen. Hun pretbon hebben ze meer dan dubbel en dik verdiend; zo een lange verslagjes !! Hier komen ze :


Vorige week is klas 6 en klas 5 op zeeklassen gegaan. We waren niet alleen. Frans en Mia en Sterre de zeester gingen ook mee. Maar bij de Flipper heeft Sterre een vriendje leren kennen: Fideel de makreel. Hij was achtergelaten door zijn klas bij de Flipper. Vital de kwal zat per ongeluk in Fideel de makreel
zijn gezicht. Maar dan hadden we ook nog Liefje het visdiefje en Sammetje het goudkammetje. We zijn ook met Frans en Mia gaan wandelen in de duinen. Dat was echt super tof! En aan het strand zijn wij ook heel veel schelpen gaan rapen. En klas 5 en 6 hebben heel grote zandkastelen gemaakt. Het was wel heel spijtig dat we het niet hebben gezien. 
We zijn ook naar de Nachtgaal gegaan. Daar zijn we meer te weten gekomen over de strandvogels. Niet alleen over de meeuw, maar ook over de bergeend en de bonte strandloper en ook over de vervuiling van de zee .
In de avond hebben we (cluedo) gespeeld. Meester Louis heeft Fernand Costermans vermoord met een vliegenmepper aande receptie om 11.45 .
Oooo en dan hadden we ook het Swingpaleis en meester Jochen  was dj.
Het was super tof  !!!!!!
Ps: ik zal je een tip geven ga alleen naar de zee met goed weer
- geschreven door Fleur

We zijn naar de zee met de klas geweest! Naar de Panne! En weet je wie we er hebben leren kennen ? Frans en Mia, Sterre de zeester, Fideel de makreel, Sammetje het goudkammetje, Liefje het visdiefje, en Vital de kwal en natuurlijk ook de juffrouwen en de meester hebben ons meegenomen naar de Panne! Het zonnetje scheen hard dus we hadden geluk! 
De eerste dag hebben we alles over de oorlog geleerd, maar natuurlijk ook reizen in de bus. We hadden 2 uur ongeveer gereden en de film Fc. De Kampioenen stond op in de bus. Na de 2 uur zijn we naar de loopgraven geweest. Daar hebben we ook onze boterhammetjes opgegeten. Daarna zijn we naar het Tyne Cot Cemetry  geweest. En dan zijn we naar het museum van Passendale geweest en naar de Menenpoort en dan zijn we rond half zes aangekomen in het home de Flipper. We hebben gegeten en na het eten zijn we onze koffers gaan uitpakken en naar het strand geweest. 
De volgende dag  hebben we lekker ontbeten  en zijn we dan naar Frankrijk gestapt langs het strand en daarna terug in de duinen met onze gids Frans. We kregen elke dag een lunchpakket mee voor in de middag. In dat lunchpakket zat zoal twee koeken en een stuk fruit en een cola of water en een lolly, en natuurlijk ook ons broodje. En 's avonds hebben we kaartjes geschreven en zijn we daarna gaan douchen en nog een avond spel gespeeld ( cluedo). We moesten raden wie wie had vermoord. Meester Louis heeft Fernnad Costermans vermoord met een vliegenmepper in de receptie om 19.59 :-)
 De volgende dag zijn we naar de Nachtegaal geweest bv. Zeesnuisteren en over vogels en schelpen geleerd .. In de namiddag naar het strand geweest en wat schelpjes geraapt. En lekker gegeten in de avond natuurlijk! Dan hebben we nog een Driewijzenquiz gespeeld. Dat was echt wel leuk en daarna zijn we gaan slapen. 
De volgende dag hebben we het spel zonder grenzen gespeeld : Expeditie Robinson. Je had groepen: noord, west, zuid en oost en je moest allemaal opdrachten doen bv: een waterproef, of een preciesieproef, bouwproef en een krachtproef. In de namiddag hebben we super grote forten  gebouwd en dat vond ik het leukste! Alle forten waren super mooi en groot! En na het avondeten wat het natuurlijk Swingpaleis. We hebben gedoucht en ons klaargemaakt : schminken, haren goed leggen ... het was dansen, zingen… het was jongens tegen meisjes,spijtig genoeg zijn de jongens gewonnen maar het was echt super. Ik wil het graag noch een keer doen! 
Het was al vrijdag. Het was tijd om te vertrekken. Maar eerst zijn we nog even gaan spelen in de speeltuin. Daarna moesten we vertrekken en na twee uur in de bus te zitten waren we in Westerlo!  De mama’s en de papa’s stonden te wachten. En iedereen heeft een knuffel aan de mama en papa gegeven… koffers uitladen… het was een leuke week dit wil ik graag noch is doen

Ps: als je op zeeklassen gaat zie dat je mooi weer hebt! J

- geschreven door Lise

Maandag 29 september vertrokken klas 5 en 6 op zeeklassen. Samen met Sterre de zeester, Fideel de makreel, Vital de kwal, Liefje het visdiefje en Sammetje het goudkammetje. Het was 2 uur rijden. Tijdens de busrit keken we een film van F.C. De Kampioenen. Op het einde van de busrit gingen we eerst naar de Dodengang, daarna naar het Tyne Cot Cemetry en dan naar het Passendale museum en de Menenpoort in Ieper. Als we eindelijk in het home de Flipper waren, werden de kamers verdeeld en de valiezen uitgepakt. Toen gingen we eten want iedereen had reuze honger. Na het eten maakten we een strandwandeling en raapten we schelpen. Als we terug in het home waren gingen we de dag afsluiten en dan gaan we slapen. 
Dinsdag stapten we naar Frankrijk. Iedereen nam zijn rugzak mee met daarin picknick. De picknick bestond uit een broodje, water of cola, chocomelk, twee koekje en een lolly. Toen iedereen klaar was en zijn picknick had, vertrokken we samen met Frans, Mia, juf Evelyne, meester Jochen en natuurlijk juf Annick. We hebben in het begin van de wandeling op het stand gestapt. Toen het middag was, aten we de picknick op. Na de picknick stapten we door de duinen. Als we terug waren gingen we naar de speeltuin. Toen was het tijd om te gaan eten. Weeral was het eten lekker. Na het eten gingen we kaartjes schrijven en douchen. Toen deden we nog een spel in het donker. Na het spel gingen we slapen. 
De volgende dag gingen we naar het museum de Nachtegaal. Het was zoals elke ochtend : eten, dan het vervolg van het verhaal en de rugzak pakken en vertrekken. In het museum deden we route 57, een paspoort van een zeevogel invullen en zeesnuisteren. Na het museum gingen we even naar het strand. Als we terug waren van het strand gingen we eten. Zoals gewoonlijk was het eten weeral heerlijk. Daarna deden we een quiz samen met het zesde. Na de quiz gingen we slapen. 
De volgende dag was het de laatste hele dag. We deden (op het strand) het spel Expeditie Robinson. Een heel leuk spel dat meester Jochen voor ons gemaakt heeft : vier soorten proeven : een waterproef, een krachtproef, een preciesieproef en een bouwproef. Na Expeditie Robinson gingen we forten bouwen. Normaal zouden we zien welk fort het sterkste was. Waar het water was juist te ver weg. We gingen weg om te gaan eten. Het eten was weeral heel lekker. De laatste avond was het natuurlijk Swingpaleis. Met meester Jochen als dj. Iedereen had zich opgedut. En iedereen kreeg een zakje chips en drinken. We deden ook een spel tijdens het Swingpaleis. Jammer dat de jongens wonnen. Na het Swingpaleis gingen we slapen. De volgende ochtend moesten we de valiezen inpakken. Als iedereen klaar was gingen we een orientatieloop doen. Het was heel leuk maar nu moeten we naar huis. Dat vonden de meesten wel jammer denk ik. In de terugweg keken we weer een film. Toen kwamen we aan alle ouders waren heel blij. 
- geschreven door Inke


maandag 6 oktober 2014

Tellen tot 20 in het Frans

Tellen tot 20 in het Frans lukt nog niet bij iedereen feilloos. Je weet dat je kan oefenen met de flitskaartjes op de klaspagina. Of oefen gewoon hier :